Köpvillkor

1. TILLÄMPLIGHET OCH OMFATTNING

Läs dessa villkor noggrant innan du skickar din beställning till oss. Dessa villkor berättar vilka vi är, hur vi kommer att leverera varorna till dig, hur du och vi kan ändra eller avsluta avtalet, vad du ska göra om det uppstår ett problem och annan viktig information. Vid köp av produkter har du samtidigt godkänt gällande villkor. Den senaste versionen av dessa villkor som publiceras på vår webbplats gäller för alla köp som görs på vår webbplats.

2. VILKA VI ÄR OCH HUR MAN KONTAKAR OSS

Säljare: SillySanta.se / SillySanta AS
VAT: SE502079312001
Kontaktadress: Midtager 29, DK-2605 Brøndby

Du kan komma i kontakt med vår kundtjänst genom:
E-post: hej@sillysanta.se

Skulle vi behöva komma i kontakt med dig så kommer vi att göra det genom att använda den e-postadress som du har angett.

3. AVTALET

Avtalet mellan köpare och säljare består av upplysningarna säljaren ger om köpet i nätbutiken (bland annat upplysningar om varans art, kvantitet, kvalitet, andra egenskaper, pris och leveransvillkor), eventuell direkt korrespondens mellan parterna (till exempel e-post).

När vi accepterar din beställning så skapas ett juridiskt bindande avtal mellan dig som konsument och oss som återförsäljare. Godkännande av din beställning sker genom en specifikation av beställningen som du kommer få motta via e-post och/eller leverans av de varor som du beställt.

4. BETALNING

Vi hoppas att du känner att det är säkert att handla hos oss. Vi lagrar aldrig betalningsinformation hos oss utan använder ledande företag som Klarna för att hantera betalningstransaktionerna. Hela webbutiken är SSL-krypterad för extra säkerhet Vi som driver SillySanta.se har ingen möjlighet att se ditt kortnummer eller annan känslig information.

Säljaren kan kräva betalning för varan från det att den skickas.
Alla priser på vår hemsida är bruttopriser inklusive moms men exklusive fraktkostnader. Du kommer att få information om fraktkostnaderna och det totala beloppet som ska betalas innan du beställer.

Klarna:
Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna.

Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.

Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av det totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.
Betala Direkt: Automatisk debitering från ditt bankkonto: baseras på autogiro och ditt konto debiteras ca två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats. Villkoren för användande av autogiro finner du här.
Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.


Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

5. FRAKT OCH LEVERANS

Fraktkostnad: 79 kr - Fri frakt vid köp över 799 kr
Transportör: Bring
Leveranstid: 1-3 arbetsdagar

Vi förbehåller oss rätten till längre leveranstider i perioder med hög trafik hos oss eller vår transportpartner.

SillySanta.se har försändelser till hela Sverige. Med leverans genom Bring får du ditt paket hemlevererat i din brevlåda eller till din dörr, oftast tidigt på morgonen. Du får ett SMS med bekräftelse på att paketet har levererats. Vid större beställningar eller till adresser som inte stöds av fraktsedeln kommer paketet att levereras till närmaste utlämningsställe. Om så är fallet får du ett meddelande när paketet är klart för avhämtning.


Beställningar skickas vanligtvis från vårt lager inom 24 timmar på vardagar. Vi förbehåller oss rätten till längre leveranstider i perioder med hög trafik hos oss eller vår transportpartner. Vi gör dock vårt yttersta för att hålla leveranstiden så kort som möjligt, och får mycket bra feedback på snabba leveranstider. Alla varor skickas direkt från vårt lager i Danmark.

När vårt lager har packat din beställning och gjort den klar för leverans skickar vi dig en uppdatering via e-post.

Som kund är du skyldig att övervaka status på din försändelse. SillySanta.se ansvarar inte för att utfärda en avisering om ett ankommet paket. Enligt sitt system returnerar Bring outtagna paket efter 14 dagar.

Om leveransen av varorna försenas av en händelse utanför vår kontroll kommer vi att kontakta dig så snart som möjligt för att meddela dig och vi kommer att vidta åtgärder för att minimera effekten av förseningen. Förutsatt att vi gör detta kommer vi inte att hållas ansvariga för eventuella förseningar orsakade av händelsen, men om det finns risk för betydande förseningar kan du kontakta oss för att säga upp avtalet och få en återbetalning för varor du har betalat för men inte fått.

VIKTIG INFORMATION
Om du inte hämtar ut varorna, vägrar ta emot dem, eller om paketet inte kan levereras på grund av felaktig/saknad märkning av paket eller brevlåda, kommer varorna att returneras till oss på din bekostnad. Från det inbetalda beloppet dras en avgift på 200 kr. Eventuellt återstående belopp kommer att krediteras tillbaka till dig med samma betalningsmetod som du använde när du gjorde köpet.

För att undvika att försändelsen skickas felaktigt eller inte levereras av brevbäraren är det viktigt att du anger rätt namn, adress och postnummer vid beställning. Det är också viktigt att brevlådan är märkt med samma namn som i beställningen.

6. PRODUKTINFORMATION

SillySanta.se gör alltid sitt bästa för att förse dig med korrekt produktinformation. SillySanta.se förbehåller sig ändå rätten till felaktiga produktbeskrivningar. SillySanta.se förbehåller sig även rätten att lagret av olika anledningar kan bli tomt.

7. ÖPPET KÖP

Eftersom vi i SillySanta tror på våra produkter erbjuder vi hela 100 dagars öppet köp till skillnad från den lagstadgade ångerrätten på 14 dagar. Detta ger dig mer tid till att känna in om produkten verkligen är för dig. Öppet köp gäller i 100 dagar från den dag du tog emot ditt paket.

Återbetalningen görs inom 14 dagar efter att vi mottagit din retur.

8. ÅNGERRÄTT

Du har 100 dagars ovillkorlig ångerrätt. Vårt mål är att alltid reda ut saker, så om det är något du är missnöjd med eller ångrar – kontakta vår kundtjänst.


VILLKOR FÖR BYTE/RETUR
För att få tillbaka hela beloppet vid retur/ångerrätt måste varan skickas tillbaka i samma skick som när du tog emot den. Det vill säga i originalförpackningen, med alla taggar påsatta, utan lukt eller märken. Paketetiketten ska följa med returen.

Om du returnerar en begagnad vara bedömer vi varans värdeminskning och återbetalar varans begagnade värde. En vara utan originalförpackning, etiketter eller med lukt/märken kommer att anses vara använd och hela beloppet kommer inte att vara berättigat till återbetalning.

Vid byte/retur är kostnaden 79kr för kunden. Detta dras när vi återbetalar returen.

Ångerrättslagen inkräktar inte på rättigheter du har enligt bland annat köplagen om det skulle uppstå brister. Behåller du varan kan du under vissa förutsättningar kräva prisavdrag, omleverans (ny vara) eller häva köpet och få tillbaka köpeskillingen.

Om du utnyttjar ångerrätten inom tidsfristen måste du få tillbaka det du har betalat för varan. Varan ska initialt skickas tillbaka till säljaren innan avräkning sker, även om vi försöker undvika detta och drar på oss onödiga fraktkostnader för båda parter. Du måste själv stå för returkostnader, såvida inte säljaren har brutit mot avtalet eller säljaren i enlighet med avtalet har levererat en ersättningsvara på grund av att den beställda varan inte fanns tillgänglig.

Kunden kan prova eller testa varan på ett korrekt sätt för att fastställa varans art, egenskaper och funktion, utan att ångerrätten går förlorad. Om testning eller testning av produkten går utöver vad som är rimligt och nödvändigt, kan kunden hållas ansvarig för eventuellt minskat värde på produkten.

Säljaren är skyldig att utan oskäligt dröjsmål återbetala köpeskillingen till kunden, och senast 14 dagar från det att säljaren erhållit meddelande om kundens beslut att utöva ångerrätten.Säljaren har rätt att hålla inne betalningen till dess att han erhållit varorna från kunden, eller tills kunden har tillhandahållit dokumentation på att varan har skickats tillbaka.

Vid utnyttjande av ångerrätten ska varan returneras till säljaren senast 100 dagar från det att meddelande om användning av ångerrätten lämnats. Kunden står för de direkta kostnaderna för att returnera varan, om inte annat avtalats eller säljaren har underlåtit att ange att kunden ska stå för returkostnaderna. Säljaren kan inte fastställa en avgift för kundens utnyttjande av ångerrätten.

 9. DEFEKT VAROR

Vi gör vårt bästa för att leverera dina varor helt felfritt. Har du fortfarande fått en produkt som inte stämmer överens med beskrivningen, eller en produkt som inte håller den förväntade standarden? Kontakta oss via e-post inom rimlig tid efter att du mottagit din beställning så hjälper vi dig! Glöm inte att ange vad som är fel och skicka gärna en bild för snabbare hjälp. Vi följer givetvis konsumentköplagen och reklamationer som inträffar inom två år från köpdatum behandlas i enlighet med denna. Du handlar med andra ord tryggt! Om det har gått mer än två år sedan köpet måste du som kund bevisa att det är ett fabrikationsfel och inte ett användarfel.

10. COPYRIGHT

Innehållet på www.SillySanta.se tillhör SillySanta AS. Detta innehåll är skyddat av upphovsrätt, marknadsföring och varumärkeslagar. Detta innebär att varumärken, företagsnamn, produktnamn, information om produkter, inklusive beskrivningar av produkterna, bilder/grafik, design och layout och annat innehåll på sidorna inte kan laddas ner, kopieras eller användas på annat sätt utan att detta är tillåtet av lagstiftning eller med samtycke från SillySanta AS.

 

Tack för att du handlar hos oss!