Köpvillkor

De jättekorta villkoren

Du är så snäll när du köper produkter av oss – vi skickar dem så fort vi kan. Har du frågor ska du få bra svar. Det är tryggt och enkelt att handla hos oss, och alla kunder ska vara nöjda!

De lite längre villkoren

Avtalet

Avtalet mellan köpare och säljare består av upplysningarna säljaren ger om köpet i beställningslösningen i nätbutiken (bland annat upplysningar om varans art, kvantitet, kvalitet, andra egenskaper, pris och leveransvillkor), eventuell direkt korrespondens mellan parterna (till exempel e-post) samt dessa köpvillkor. Vid motsägelser mellan upplysningarna säljaren har gett om köpet i beställningslösningen i nätbutiken, i direkt korrespondens mellan parterna och villkoren i försäljningsvillkoren, går direkt korrespondens mellan parterna och upplysningar givna i beställningslösningen före försäljningsvillkoren, så länge det inte strider mot bindande lagstiftning.

Parterna

Säljare: SillySanta.se / SillySanta AS
Organisationsnr: 916 896 050 MVA
Kontaktadress: Karl Johans gate 1, 0154 Oslo, Norway
E-post: hej@sillysanta.se

Köpare är den person som gör beställningen.

Priser och leveranskostnad

Alla priser står angivna i svenska kronor och inkluderar alla avgifter. Porto tillkommer på alla beställningar med värde under fastsatt nivå för gratis leverans.

Leveranstid

Beställningar skickas vanligtvis inom 24 timmar på vardagar. Vid vissa tillfällen kan det ta 1-2 dagar extra. Vi gör emellertid vårt yttersta för att hålla leveranstiden så kort som möjligt och får mycket bra feedback för vår snabba leveranstid. Alla varor skickas direkt från vårt lager.

När vårt lager har packat din order och gjort den klar för leverans, skickar vi dig en uppdatering via e-post.

Betalning och säkerhet

SillySanta.se har varit i drift sedan 2016 och vi hoppas att du känner att det är tryggt att handla hos oss. Vi lagrar aldrig betalningsinformation hos oss, men använder ledande firmor som t.ex. PayPal, Stripe, och Klarna för att stå för betalningstransaktionerna. Hela nätbutiken är SSL-krypterad för extra säkerhet. Vi som driver SillySanta.se har ingen möjlighet att se ditt kortnummer eller andra känsliga upplysningar.

Kortbetalning

Vår kortbetalningslösning tillhandahålls av Stripe och uppfyller de strängaste kraven på säkerhet. När du skriver in ditt kortnummer blir detta gjort på Stripes säkra server. Detta betyder att ingen av oss som jobbar på SillySanta.se kan läsa ditt kortnummer. Det är lika säkert att handla med kort hos oss som i vilken butik eller restaurang som helst.

PayPal

Du kan betala via ditt PayPal-konto eller betala med kort via PayPal om du inte har ett konto. PayPal är en av världens ledande aktörer inom betalning på nätet.

Klarnas betalningsalternativ

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

  • Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.
  • Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av det totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.
  • Betala Direkt: Automatisk debitering från ditt bankkonto: baseras på autogiro och ditt konto debiteras ca två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats. Villkoren för användande av autogiro finner du här.
  • Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

Fel eller brister på varan

Om du misstänker att du har fått fel produkt, eller en produkt med brister, ber vi dig vänligast kontakta oss på hej@sillysanta.se. Ge en kort beskrivning av vad som är fel, och om du har möjlighet bifoga gärna en bild. Vi försöker svara dig inom 24 timmar.

Byte och retur av varor

Du har 14 dagar ovillkorlig ångerrätt. Vårt mål är att alltid ordna upp, så är det något du är missnöjd med eller ångrar – ta kontakt!

Här är lite info: Vi sätter pris på om du levererar tillbaka varor i originalemballage. Även om produkten inte har använts, så är det svårt för oss att sälja varor utan emballage. Du behöver inte använda ett returformulär för vår del, bara ta kontakt på hej@sillysanta.se, så fixar vi detta så enkelt som möjligt för dig!

Vid retur och byte tillkommer en fraktavgift på kr 59,-

Paket som inte hämtas upp från postombud

Du har 14 dagar på dig att hämta ut ditt paket. Om paketet inte hämtas och skickas i retur till oss, dras en avgift på 200 kronor för att täcka delar av våra kostnader, relaterade till frakt, returhantering och administration.

OBS: För att undgå att varan skickas fel eller inte levereras av postbud är det viktigt att du skriver in rätt namn, adress och postnummer när du beställer. Det är också viktigt att postlådan är märkt med samma namn som i beställningen. 

Personuppgifter

Informationen vi mottar när du registrerar dig används endast för varudistribution och för att skicka information till dig från nätbutiken. Vi behandlar bara de personuppgifter du uppger till oss och som är nödvändiga för att vi ska kunna genomföra våra förpliktelser för dig, och du har på efterfrågan rätt att få upplyst vilka upplysningar vi har registrerat om dig, och till att kräva att dessa uppgifter raderas. Vi kommer aldrig att vidaresälja e-postlistor eller annan information till tredje part. Vi förbehåller oss rätten att avvisa ordrar. Alla personliga uppgifter måste stämma överens (tlf. nr, namn och adress) för att ordern ska godkännas. Medvetna förseelser som falska ordrar, försök till svindel, dokumentförfalskning eller annan kriminell verksamhet polisanmäls.

Tack för att du handlar hos oss!