Hållbarhet

Vi på SillySanta bryr oss om vår planet och vi jobbar hårt för att bli ännu mer hållbara varje år. Här kan du läsa mer om vad vi har gjort hittils för Jorden.

Varje order planterar ett träd!

Vi har börjat samarbeta med ett fantastiskt företag som heter Verdn. För varje order du gör planterar vi ett mangroveträd. Coolt va? Och visste du att varje mangroveträd binder tonnvis med CO2 under sin livstid?

När du gör en beställning hos oss får du tillgång till en särskild sida där du kan spåra ditt träd. Där hittar du även information om var och när det planterades. Nedan hittar du en översikt över hur många träd våra kunder har planterat än så länge och hur mycket CO2 som har bundits:

151.1K

Mangroveträd planterade

151.1K

Uppskattat KG CO2 bundet

Mer hållbara material

På SillySanta jobbar vi för att förnya och förbättra. Därför arbetar vi ständigt med att byta ut gamla produkter mot nya, mer hållbara alternativ och samtidigt behålla den höga kvaliteten. I vår kollektion hittar du produkter tillverkade av återvunnen polyester, vilket ofta kommer från återanvända plastflaskor, såväl som kläder av ekologisk bomull. Med varje ny kollektion tar vi ett nytt steg mot vårt mål att ha ett sortiment av mestadels hållbara material.

Mindre textilavfall

Vi lägger stort fokus på att minska textilvafall. Genom nära samarbete med våra fabriker söker vi ständigt efter innovativa sätt att optimera materialanvändningen och minska avfall. Ett av våra initiativ har varit att använda samma textiler i många produktkategorier samt att tillverka gulliga små accessoarer från tygbitar, som till exempel sovmasker.

Slut på blinkande attiraljer

För planetens skull har vi fattat beslutet att inte fortsätta med jultröjor med LED-lampor i tyget. Även om de kan vara roliga så är miljön trots allt lite viktigare.

Arbetsförhållanden

Alla våra leverantörer har skrivit under ett avtal förankrat i FN:s vägledande principer om företag och mänskliga rättigheter. Detta säkerställer att alla leverantörer åtar sig att upprätthålla och respektera grundläggande mänskliga rättigheter genom hela produktionskedjan.

Genom att använda detta avtal visar vi på SillySanta vårt engagemang för att bedriva vår verksamhet ansvarfullt och etiskt. För oss är det viktigt att alla inblandade i produktionen av våra varor behandlas rättvist och med värdighet.

Code of Conduct and Responsible Business Conduct Policy