Vad ska man ha på sig på jobbet under juletid

Jobbar du under juletid? Eller har du till och med fått den roliga uppgiften att arbeta på julafton? I så fall kanske det kan vara trevligt att i alla fall skoja till det lite genom att bära kläder med jultema. Beroende på din vilken typ av arbetsplats du jobbar på kan du kanske begränsas till vissa plagg som exempelvis skyddskläder, om inte, varför inte klä dig i en snygg jultröja?

De flesta arbetsplatser har så klart stängt under julhelgen men vissa arbetsplatser håller öppet. Enligt en artikel från Corren, som du kan hitta här, är det faktiskt en hel del yrken som är igång på julafton. Men julen pågår ju inte bara den 24:e och 25:e december, julen är längre än så.

När man besöker butikerna i centrum verkar det nästan som julen börjar redan i början av November. Men när man pratar juletid skulle i alla fall jag begränsa mig till senare delen av december, eller efter lucia.

Så vad kan man då ha på sig under julen för att höja julstämningen och få det lite mysigare på jobbet? Kan man bära vad som helst eller måste du tänka på något?

Att tänka på vid val av kläder under jul

Du måste så klart tänka på din arbetsplats policy. Vissa yrken kräver en viss klädsel. Hur skulle det se ut om polisen kom springandes i rendräkt eller om kirurgen som ska operera dig bar en av våra blinkande jultröjor. Kanske inte är så jätte passande. Men har du ett yrke där klädseln inte spelar någon större roll, mer än att du kan få en och annan konstig blick så tycker jag man kan leva ut under julen. Varför inte använda en väldigt rolig, eller väldigt ful jultröja. Det du i så fall bör tänka på är att verkligen maxa. Ska man bära en rolig jultröja som du kan hitta i butiken så bör man välja en som är riktigt rolig. Det samma gäller om man ska välja en ful jultröja, då ska den vara riktigt ful. Det ska verkligen framgå av klädseln att man vet att den är ful, eller att man vet att man bär den för att man tycker den är rolig.

Vad kan då du med klädkod bära?

Du som dock arbetar på en arbetsplats med klädkod, eller skyddskläder kan kanske inte välja vilka kläder med jultema som helst av olika anledningar. Men bara för detta kanske man inte ska släppa temat helt? Det är ju trots allt jul.

Jultema Arbetskläder

Du kan skoja till det med det lilla extra. Du skulle kunna använda dig av ett par riktigt häftiga julstrumpor, och till det ha ett par kortare byxor så att strumporna verkligen syns. Andra alternativ kan vara att använda en mössa, slips, fluga, eller kanske bara en enkel knapp eller liknande i jultema. Vad som helst som får dig i lite mer julstämning är bra.

Här handlar det också om vilken arbetsplats du arbetar på. Som tjänsteman med skjorta och slips passar det ju kanon att bära en slips med exempelvis tomtar på. Jobbar du på sjukhuset kan du skoja till det med strumpor eller någon diskret knapp.

Med detta sagt, försök att komma i julstämning på jobbet under jul så blir allt mycket roligare, och de sista arbetstimmarna går mycket fortare.


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post