Tips för att förbättra din jultröja

Har du tidigare redan köpt en jultröja, som du använt år efter år men har lite tröttnat på den? Du kanske inte är så sugen på att direkt köpa dig en ny, då är dessa tips något för dig. Tänkte ge lite bra tips på hur du kan förändra din befintliga jultröja så den blir som ny igen.

Först och främst måste man titta på vad man har att jobba med. Vad innehåller din jultröja idag? Innan du vet detta är det svårt att veta vad som passar. Är den enfärgad eller bara ett enkelt mönster? Eller har den redan ett befintligt motiv. Beroende på svaret på dessa frågor finns det lite olika vägar att gå.

En enfärgad eller enkelt mönster

Består din jultröja just nu endast av ett enkelt mönster eller är helt enfärgad så kan du egentligen göra precis vad som helst med den. Då är det bara fantasin som sätter gränserna. Vad jag kan tipsa om här är att köpa små juliga pynt eller gosedjur. Försök att sy fast lite söta jultomtar, snögubbar eller annat pynt fram och bak på din jultröja. Detta höjer garanterat utseendet på din annars tråkiga jultröja.

Du kan här kombinera med annat som har med julen att göra. Varför inte omvandla hela tröjan till en blinkande jultröja genom att köpa en enkel batteridriven led-slinga att sy fast och ringla runt de fastsydda detaljerna. Detta gör din tröja till en otroligt rolig blinkande jultröja.


En jultröja med tydliga detaljer

Vad kan jag då göra med en jultröja som redan har ett tydligt motiv? Kanske har din tröja en stor tomte på magen, eller en ren eller snögubbe som i princip tar upp hela tröjan. Vad är mina alternativ då?

Jo, du har fortfarande mängder av alternativ att ta till för att få till en ännu häftigare jultröja. Men det gäller då att använda sig av det befintliga motivet på ett bra sätt. Varför inte göra motivet till 3d?

Med detta menar jag att säg att tröjans motiv består av en stor snögubbe, eller kanske en ren. Då skulle du på ett ganska enkelt sätt kanske kunna sy fast en stor morot i tyg som näsa till snögubben, och limma vaddkulor eller liknande som knappar. Detta ger tröjan ytterligare en dimension.

Även detta kan kombineras med led lampor för att få både en ny dimension samt ett häftigt utseende i rätt ljus. Detta framförallt om din jultröja kanske redan har en gran, sy då dit kulor och liknande för att få till en gran i tre dimensioner, samt en led slinga som julgransbelysning. Detta får garanterat din nya tröja att sticka ut på alla tänkbara sätt.

Hoppas att du här har fått några bra tips. Kort och gott, lägg till en dimension till din tröja genom att sy fast detaljer. Ge även tröjan ett unikt blinkande och lysande utseende genom enkla batteridrivna led slingor, och som sagt, låt fantasin flöda.


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post