Stick ut med en blinkande jultröja

Jultröjor är populärare än någonsin, och de blir bara galnare och galnare. Nu räcker det inte med ett fult juligt motiv för att sticka ut, när krävs det mer än så, så vill du verkligen sticka ut med en unik jultröja så varför inte skaffa dig en blinkande jultröja?

En blinkande jultröja är precis som det låter, en jultröja med en ljusslinga som gör det möjligt att få den att blinka i olika färger och kombinationer. Jag äger själv en blinkande jultröja med ett motiv av en snögubbe som jag kan intyga få dig att sticka ut i juletider. Men hur fungerar då denna typ av jultröja?

Blinkande jultröja

Så fungerar en blinkande jultröja

De blinkande jultröjor som jag har testat består av en vanlig jultröja, det vill säga, en tröja med färger och motiv som får den att bli en jultröja. För att det ska bli en blinkande jultröja krävs dessutom en ljusslinga, vanligtvis en slinga med led lampor (Light Emitting Diode), denna typ av diod kan lysa i olika färger med minimal strömåtgång. Detta gör att de kan brinna länge på enbart ett par vanliga AA-batterier. Denna typ av lampa blir heller inte varm som vanliga glödlampor vilket gör den säker att använda i en stickad tröja utan att riskera att börja brinna.

Att tänka på vid köp av blinkade jultröja

Vad bör man då titta efter och tänka på innan man köper sin blinkande jultröja?

Det jag personligen har kommit på efter att själv ha ägt min tröja några jular är tvättråden. Hur man kan tvätta sin jultröja då risken för att man spiller julmat på den är relativt stor.

Kontrollera därför i fall batterier på ett enkelt sätt kan plockas ut om du vill tvätta den i maskin. Kontrollera även om LED lamporna klarar tvätt eller om även dessa måste plockas bort, om inte detta är möjligt krävs kemtvätt vilket kanske inte är så önskvärt beroende på priset på tröjan.

Du bör även tänka på vilken typ av batteri det är så att du kan få din tröja att blinka. Vanligtvis används vanliga AA, eller AAA batterier för att driva lamporna, men vissa har inbyggda laddbara batterier. Viktigast är att veta vilka det är och ifall det ingår eller om man måste köpa det separat.

Sist men inte minst, en miljöaspekt. Vi försöker alltid värna om miljön så när du förbrukat din blinkande jultröja måste du se ifall du kan slänga den som vanliga kläder eller om den ska sorteras som elektronik. Kontrollera alltid hur just din jultröja ska återvinnas.


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post