Se den brittiska kungafamiljen posera i jultröjor

I vårt moderna samhälle är det inte ovanligt att kändisar hoppar på olika trender och gärna postar bilder i sociala medier där de utövar dessa trender, men det är kanske inte lika vanligt att kungafamiljer följer de moderna trenderna. De hindrar inte den brittiska kungafamiljen, som på det årliga traditionella julfotot ställde upp i flera jultröjor av olika art. Till och med familjens fyrbenta var iklädd en matchande jultröja för ändamålet! Är det något den svenska kungafamiljen bör ta efter den kommande julen?

Visserligen inte hundra procent äkta ...

… för det hade kanske varit för bra för att vara sant att den brittiska kungafamiljen tagit sig tid att ställa upp på foton i jultröjor. Fotografiet i sig är förvisso äkta, men det är inte motiven. Det är nämligen anställda vid det berömda vaxmuséet Madame Tussauds i London som har tagit sig friheten att iklä de verklighetstrogna vaxfigurerna av den brittiska kungafamiljen. Även om de helt säkert har gjort detta med det brittiska kungaparets godkännande, så är vi nog mer osäkra på om Kate Middleton och prins William hade gått satsat på en “siamesisk jultröja” om de själv hade fått välja.

På bilden ser vi både drottning Elizabeth den andre, prins Harry, Kate Middleton och prins William tillsammans med resten av kungafamiljen. När det kommer till plaggen så har kungafamiljen blivit iklädda moderna jultröjor där motiven är både pingviner, hundar, julgranar och inte minst en tomtedräkt. Vår favorit från bilden kan ändå vara de fyrbenta, som allesammans har blivit iklädda matchande jultröjor för hundar. Kanske detta kan vara en idé som du kan återskapa med dina husdjur?

En del av en jultröje-kampanj för barnen

Det var inte heller bara för skojs skull som muséet valde at klä ut den brittiska kungafamiljen i jultröjor. Det var nämligen en del av en kampanj med fokus på barnen, som under namnet “Save the Children's Christmas Jumper Day” ska bidra till att rädda barn över hela världen. Denna kampanj går varje år och handlar helt enkelt om att du ska iklä dig din finaste (eller fulaste?) jultröja den 15 december. Därefter ska man samla in pengar till nödhjälp för barn i u-länder. Så enkelt är det faktiskt, och även om det främst är i Storbritannien som denna kampanj körs, så hade det helt klart gått att ha en “jultröjans dag” även här hemma.

För tillfället får man alltså vänta lite längre innan man får se den “äkta” brittiska kungafamiljen i jultröjor, men kanske blir den kommande julen den första. Om inte kan man förstås hoppas att vi får se vår egen kung Carl Gustaf och drottning Silvia i matchande jultröjor, kanske även tillsammans med resten av kungafamiljen. Det som i alla fall är säkert är att trenden med dessa tröjor har kommit för att stanna, och du vill väl inte gå den kommande julen till mötes som den enda utan en stilig jultröja på överkroppen?


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post