Jultröja till husdjuret - så gör du

Vi älskar att gulla med våra husdjur, och att klä de fyrbenta i människoliknande kläder är någonting som inte är ovanligt bland svenskar. En del drar på hunden en regnjacka av praktiska skäl, medan andra klär ut den till en ko i samband med en karneval eller liknande. Har du hängt med i den nyaste trenden för husdjur? Nu kan du iklä din hund eller katt en jultröja, även kallad “ugly christmas sweater”, så att även husdjuret känner sig som en del av familjen under julfirandet!

Jultröjor till folket, och till djuren...

Jultröjan har blivit en del av våra svenska hem, och har definitivt kommit för att stanna. Varje år ser man att försäljningen av dessa tröjor ökar, och man du har garanterat lagt märke till personer eller familjer som lägger ut bilder i sociala medier där de är iklädda matchande jultröjor. Det som (hittills) inte har varit lika populärt, är att klä upp husdjuren i matchande jultröjor. Denna trend har nu blivit vanlig utomlands, så det är väl bara en tidsfråga innan de fyrbenta här hemma även de kan posera stolt på det årliga familjefotot framför julgranen.

För närvarande finns det (lustigt nog) ingen dedikerad butik som säljer jultröjor för hundar, katte och andra husdjur. Men frukta inte, lösningen är relativt enkel. Det finns flera sätt på vilka du kan ordna en sådan tröja till ditt husdjur, men det kräver förstås lite sykunskaper och en smula kreativitet. Det bästa med allt? Här är det helt upp till dig vilken stil du önskar, eftersom människans bästa vän knappast kommer ha någon åsikt i frågan ändå!

Så gör du en jultröja till husdjuret

Beroende på storleken på ditt husdjur, så skiljer sig även processen åt något. För de flesta hundar kommer det dock vara mest aktuellt att leta efter jultröjor i barnstorlekar. Dessa kan sedan enkelt anpassas till hundens storlek, och med saks, en nål och lite tråd, bör det vara relativt enkelt att anpassa tröjan efter din fyrbenta vän. Vill du göra det så enkelt som möjligt, så räcker det egentligen att klippa av ärmarna på tröjan, men det är förstås möjligt att skräddarsy den för just din hund om du vill anstränga dig lite extra.

Jultröjor för hundar och andra pälsdjur låter kanske som en märklig idé, men de är trots allt en viktig del av familjen, och om du och din familj vill vinna “likes” i sociala medier, så är en sådan utklädnad i det närmaste en garanterad vinnare. Och för dig som inte orkar ge dig på att anpassa en tröja på detta sätt, ska du se att utbudet av redan anpassade jultröjor för husdjur snart kommer bli bättre.

OBS! Kom ihåg att du måste tänka på vilket tyg tröjan är gjord av. Det är inte säkert att din fyrbenta vän tål tyget lika bra som din kropp gör.

(Bilder: https://parade.com/530798/leahingram/ugly-christmas-sweater-ideas-for-dogs/)


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post