Jultröja - Gör det själv

En gång om året, nämligen den 18:e december så är det jultröjans dag. Då uppmuntras alla att bära en unik jultröja. Börjar datumet närma sig med stormsteg och du fortfarande inte har köpt dig en jultröja så är det ingen panik. Med små enkla medel kan du skapa din egen extremt unika jultröja.

Med hjälp av lite godis, jul glitter, pärlor från ett trasigt halsband, eller ja, i princip allt du kan tänkas ha hemma går att använda till din jultröja. Speciellt den 18:e december då det är jultröjans dag. Då gäller principen, ta vad du har hemma och gör en jultröja. Det gör inget om det blir en ful jultröja, även här gäller principen, ju fulare ju bättre.

På senare tid har dock även jultröjorna flyttat in hos de mer fina märkena på marknaden och du kan därmed lägga enorma summor på en jultröja. Dock är det inte detta som är tanken med jultröjans dag. Här ska den göras själv av material man har hemma. En snabb googling på “Fula jultröjor” ger dig mängder med inspiration hur du ska kunna skapa din egna unika jultröja för en billig slant.

jultröjans dag

Jultröjans egen dag

Som sagt så har jultröjan blivit så passa stor att den har fått sin egen dag. Som nämnts tidigare inträffar denna den 18:e december. Det är då alla uppmuntras att bära sin jultröja, ta den till skolan, till jobbet eller varför inte till puben om det är en lördag. Det är även populärt att anordna så kallade temafester kring jultröjan. En fest där alla ska bära en egengjord jultröja och man kan under kvällen dela ut lite priser till den fulaste, snyggaste och kanske mest unika jultröjan på festen.

I Storbritannien är jultröjans dag även ett välgörenhets jippo där man även försöker samla in pengar till välgörenhet. Sloganen som gäller är “Make the world better with a sweater”.

Så min uppmuntran till er nu är att skaffa en egen jultröja på ett eller annat sätt och bjud in nära och kära till en temakväll ni sent kommer att glömma. Perfekt start på julfirandet.


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post