Julklappar på budget - billiga julklappstips

December är en krävande månad för de flesta svenskars plånbok. Medan vissa menar att det är en välsignelse att ha en stor familj, finns det andra som tänker raka motsatsen när julklappsshoppingen ska göras. Samtidigt som det är kostsamt att ge julklappar, så kan det vara svårt att komma på vad man ska ge bort. Här delar vi med oss av våra bästa julklappstips, som samtidigt är väldigt billiga!

De billigaste julklapparna gör du själv

När man inte vet vad man ska ge, och kanske inte heller har råd att ge några dyra julklappar, så kommer vårt bästa julklappstips väl till hands - du kan själv göra klapparna! Men vad ska du egentligen göra, som mottagaren blir glad av, inte kräver någon större kunskap och samtidigt är billigt?

Här är vårt bästa förslag att du skapar en jultröja som du kan ge bort. Kanske kan du till och med ta fram flera matchande jultröjor, så att du kan bocka av en stor del av julklappshandeln på ett snabbt och enkelt sätt. Du behöver ingen större kunskap för att skapa en sådan tröja. Allt man behöver är en gammal (eller ny och billig) tröja i julens färger, lite lim och några roliga juleffekter. Till exempel snögubbar av tyg, julgranskulor, LED-belysning för den som vill göra det mer avancerat - här är det bara fantasin som sätter gränser. Dessa jultröjor är väldigt  inne idag, och kommer säkerligen tas emot väl av mottagaren.

Få mycket för pengarna - köp julklapparna efter jul

Vill man verkligen spara pengar, och då menar vi stora summor, så köper man julklapparna strax efter jul. Då ska allt säljas till reapriser, och man kan i synnerhet spara mycket pengar på julpynt och julrelaterade föremål. Kanske kan detta vara aktuellt att ge bort nästa år? Om man önskar att ge en i grund och botten dyr gåva, så är vårt bästa julklappstips att man köper till exempel en cykel strax efter att cykelsäsongen tagit slut, och nya skidor när snön just har smält. Då kan man få toppenutrustning som säljs ut för 40-50 procent av det normala försäljningspriset, och man kan ge en formidabel julklapp utan att den nödvändigtvis har kostat skjortan.

Andra julklappstips på saker du själv kan göra

Är man riktigt kreativt lagd, så finns det massvis av andra julklappar man kan göra själv. Här rekommenderar vi att man läser lite på bloggar på nätet för att hitta julklappstips på sådant andra har skapat, så att man får lite inspiration. Saker som är enkla att göra är bland annat stearinljus, julpynt, hembakta pepparkakor eller karameller, fotoalbum (kan kosta lite, beroende på hur mycket man gör av det) och så vidare. Kanske kan man till och med aktivera barnen med julklappsproduktionen, så att det samtidigt blir en rolig familjegrej av det. För kom ihåg att julen ska handla om mys och kvalitetstid med familjen, något som lättare uppnås om man slipper allt stress som det innebär att shoppa julklappar.


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post