Så väljer du ut din första jultröja

“Alla” ska nu ha en jultröja, och du vill naturligtvis inte vara den tråkiga typen som bara bär vit skjorta till festen och julfirandet i övrigt. Men vilken jultröja ska du egentligen köpa, och har du verkligen förstått grejen med “Ugly Christmas Sweaters”? Om inte, så behöver du inte oroa dig. I denna artikel kommer vi nämligen introducera dig för denna nya och spännande trend, och se till att du är förberedd när du går nästa jul till mötes.

Ett överflöd av nostalgi

För de flesta av oss innebär det massor av nostalgi att trä på sig en jultröja. Plötsligt blir det hela lite mer informellt, som julfirandet kanske var förr, och man känner kanske lite extra glädje bara av att man har på sig detta något underliga plagg. Den första - och viktigaste - punkten när det kommer till jultröjor är att känna sin omgivning. Det är knappast bara du som dyker upp i den jultröja du är så stolt över, för i många familjer och kretsar har det närmast utvecklat sig till att bli en tävling.

Det innebär att du måste veta var ribban ligger. Ska det tävlas i att ha den “fulaste” tröjan, eller handlar det om att ha tröjan med mesta möjliga LED-belysning och julsånger installerade? Kanske har man kommit överens om att man ska ha matchande jultröjor, och då kommer man naturligtvis känna sig lite dum om man dyker upp i en jultröja med Star Wars-tryck medan resten av familjen har kört på Rudolf- och rentema. När man ska välja ut sin första jultröja bör man självfallet välja utifrån sin egen smak, men omgivningen är givetvis en viktig faktor även här.

För när du klär på dig en jultröja så vill du naturligtvis att folk ska lägga märke till den, och det blir upp till dig själv att välja vilka reaktioner du vill ha. Skratt, fraser som “vad i allsin dar…” och “herregud” tyder vanligtvis på att du har gjort rätt val.

Gör din egen jultröja

Utbudet av jultröjor har de sista åren exploderat här hemma, och man kommer inte ha några svårigheter att hitta en unik jultröja som ingen annan i den närmaste kretsen har. Trots allt är förmodligen lite av charmen med hela detta koncept att man har något helt unikt och personligt, och det finns naturligtvis inget hinder för den som vill göra sin egen jultröja. Detta kan göras på många olika sätt, där vissa kräver goda färdigheter med nål och tråd, medan somliga istället väljer att köpa en jultröja som man modifierar med unika inslag.

Lyckligtvis härstammar trenden om jultröjor från “Ugly Christmas Sweater”, så det är inte nödvändigt att den ser särskilt snygg ut. Vårt sista tips gäller hur du bär tröjan. Det är extremt viktigt att du låter tröjan tala för sig själv, och att du bär den som om du bar en dyr smoking på en femstjärnig restaurang. Du ska bära den med stolthet, samtidigt som det ska verka som att du knappt inser vad du har på dig. Först då kommer du verkligen få den uppmärksamhet du förtjänar för den stiliga jultröjan du har valt ut.

Lycka till!


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post