Denna jultröja kostade över 250 000 kronor

Jultröjor var väldigt populära på 80-talet, för att dö ut något på 90-talet. I Skandinavien är det dock först i modern tid vi ser dessa färgsprakande tröjor bli en viktig del av julfirandet, och varje år ser vi att allt fler köper det som ursprungligen kallades för “ugly christmas sweaters”. Men även om dessa finns i varierande prisklasser och du kan ofta skapa dem själv för en billig penning, så är det alltid någon som ska ta det hela lite längre. Till exempel genom att skapa en jultröja med diamanter till ett värde på över 250 000 svenska kronor!

Utsmyckad med över 25 000 kristaller

Vissa föredrar att göra sina egna jultröjor, och det är naturligtvis en kul grej som vi stödjer fullt ut. Men är det verkligen nödvändigt att skrapa ihop mer än 25 000 Swarovski-kristaller till jultröjan? Kanske inte, men har man lust (och råd) - varför inte. Det är ett företag med det så passande namnet Tipsy Elves som har gått ihop med Swarovski för att ta fram en unik jultröja som innehåller så pass många diamanter att det uppskattade värdet är satt till omkring 30 000 amerikanska dollar. Med dagens valutakurs motsvarar detta alltså mer än svindlande 250 000 kronor.

Denna jultröja tillverkas förstås endast i begränsad upplaga, något som kanske inte är så konstigt då vi inte ser att det finns en gigantisk marknad med köpare i den prisklassen. Likväl - skulle man ha några hundra tusen till övers, så är väl detta en tröja man kan bära med stolthet under julfirandet.

Tog över två dygn att skapa

Att skapa sin egen jultröja kan vara både roligt och lärorikt, och inte minst kan man vara extra stolt över resultatet. Det är nog även designerteamet bakom denna jultröja, som det tog över 52 arbetstimmar att ta fram. Som du kan se på bilden är det naturligtvis ett riktigt juligt motiv, även om de traditionella renar som jultomten vanligtvis använder som ett färdmedel har ersatts med en något mer okonventionell jul-enhörning. Likväl måste vi säga att designen absolut passar in på det man kallar för “ugly christmas sweaters”, men de av er som vill skapa en kopia kanske bör satsa på glitter istället för kristaller.

Tröjan fick naturligtvis mycket uppmärksamhet i ursprungslandet när den lanserades under 2016, med diverse TV-uppträdanden på amerikanska TV-kanaler. Det hela skulle nog även kunna ses som ett PR-trick från den välkända smyckestillverkaren Swarovski, som naturligtvis vill vara såväl dyrast som bäst även när det kommer till det populära fenomenet jultröjor. För dig som önskar något rimligare så finns det massvis med minst lika fina jultröjor på den skandinaviska marknaden, som naturligtvis innehåller betydligt färre (och troligtvis inga) kristaller, men det kanske är en bra påminnelse om att julfirandet inte nödvändigtvis behöver kosta alltför mycket.

Jultröja kostar 250.000 dollar

(Foto/källa: http://www.usmagazine.com/stylish/news/see-the-worlds-most-expensive-ugly-christmas-sweater-pic-w455993)


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post