9 tips till dig som vill anordna din egen jultröjefest

Har du fastnat för trenden och tycker att en av höjdpunkterna med julfirandet är att trä på en jultröja över huvudet? I sådana fall är du förmodligen även intresserad av att dina vänner hakar på trenden, och vad kan väl då vara bättre än att bjuda in samtliga till en fest där jultröjan naturligtvis är klädkoden. Här får du några goda tips om du ska anordna din egen jultröjefest!

1. Inbjudningarna

Det första man gör när man ska anordna en fest, är naturligtvis att bjuda in gästerna. Många använder Facebook för detta, och här rekommenderar vi att du skapar en extra rolig inbjudan. Släng med några bilder från tidigare situationer med jultröjor, och lägg till en rolig text. Kanske tar du det ett steg extra och skickar ut några inbjudningar på papper, i “Ugly Christmas Sweater”-stil?

2. Dekorationer

Festlokalen bör naturligtvis dekoreras med julrelaterade motiv. Men vad sägs om att skapa några som matchar din tröja? Kanske kör du på ett genomgående rentema, eller så brassar du på med massor av ljus- och ljudeffekter. Här behöver du bara söka på nätet efter inspiration.

3. Jultröjan

Det är naturligtvis du som bör vara vinnaren av årets jultröjetävling, och självklart måste du vara säker på att du sticker ut. Här på vår blogg kan du läsa flera artiklar som ger dig bra tips på hur du skapar en jultröja som ger dig all den uppmärksamhet du förtjänar.

4. Dessertbordet

De traditionella julkakorna är naturligtvis en bra idé att ha på en julfest, men varför inte göra det lilla extra? Här rekommenderar vi att man skapar julkakor med utseende i samma stil som din tröja. Har du en renar på tröjan, bör dessa även vara en del av dessertbordet.

5. Snacks/mat

För enklare servering är vårt bästa tips att du får gästerna att ta med smårätter eller snacks. Då vet man aldrig vad man får, och kanske har någon idéer som du själv inte hade tänkt på. Samtidigt sparar du själv naturligtvis lite tid och pengar.

6. Fotobås

Kanske den allra viktigaste punkten - alla gästerna måste naturligtvis dokumenteras! Här kan man gärna sätta upp en kamera på en särskild plats med en specifik bakgrund, så att alla gäster kan fotograferas i samma stil. Och allt bör förstås publiceras i alla tänkbara sociala medier, så att jultröjorna kommer till sin rätt.

7. Dryck

På samma sätt som med maten, så måste drycken överensstämma med julens anda. Glögg och rödvin, eller en kanelbaserad likör som kanske påminner om julgröten. Här kan man söka sig fram till vilka drinkar som bjuder på de mest juliga smakerna.

8. Sällskapslekar

Tävlingar och sällskapslekar är en säker vinnare för att få igång festen. Här behöver man inte nödvändigtvis uppfinna hjulet på nytt, utan söka sig fram på nätet för att hitta andras erfarenheter av lyckade sällskapslekar. Kanske har man också någon med jultema?

9. Och vinnaren är...

Ska man få gästerna att göra en extra bra insats när det kommer till jultröjan, behöver man ha ett pris. Vinnaren av årets fulaste jultröja ska naturligtvis koras på festen, och man kan göra det lilla extra av det med ett roligt (eller kostsamt) pris. Kanske låter man en oberoende jury - till exempel vänner på sociala medier - kora vinnaren?


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post